سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۹
10 ترفند براي بازاريابي با اينستاگرام
امروزه بازاريابي يكي از مهم ترين بخش هاي يك تجارت مي باشد به گونه اي كه تجارتي كه بازاريابي نداشته باشد را نمي توان به عنوان تجارت موفق قلمداد كرد. در حقيقت اگر دقت كرده باشيد چنين تجارتي اصلا وجود ندارد! يا حداقل كمتر مي توان چنين تجارتي را پيدا كرد! بنابراين بازاريابي كردن با استفاده از روش هاي مختلف (كه معمولا اين روزها بازاريابي ديجيتالي يكي از بهترين شيوه هاي بازاريابي مي باشد) را مي توان به عنوان يكي از پارامترهاي كليدي براي موفقيت يك تجارت قلمداد نمود.
اين روزها استفاده از شبكه هاي اجتماعي براي بازاريابي بسيار رايج شده است. به گونه اي كه كمتر تجارتي را مي توان يافت كه براي بازاريابي خودش از شبكه هاي اجتماعي استفاده نكند. مخصوصا شبكه هاي اجتماعي مانند فيسبوك و توييتر معمولا از بقيه شبكه هاي اجتماعي نسبت به استفاده براي تجارت ها بهتر مي باشند و مخصوصا اينستاگرام يكي از شبكه هاي اجتماعي است كه از همه بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد.
اينستاگرام ابزاري است كه شما مي توانيد به راحتي از آن براي بازاريابي كردن و معرفي كردن برند خودتان به مخاطبين استفاده كنيد. اين ابزار داراي ويژگي هاي منحصر به فردي مانند به اشتراك گذاري استوري ها و اينستاگرام لايو و غيره مي باشد كه شما مي توانيد براي اينكه مخاطبين بيشتري را به خودتان جلب كنيد از اين ويژگي ها استفاده كنيد و كار را بهتر و بهتر انجام دهيد. همچنين شما مي توانيد با استفاده از تصاويري كه به اشتراك مي گذاريد جذابيت برندتان را در نظر مخاطبين بيشتر كنيد و به اين ترتيب تعداد مشتريان بيشتري جلب كنيد.
بنابراين شما به عنوان شركتي كه كارش بازاريابي است در صورتي كه بخواهيد كار بازاريابي را انجام دهيد يكي از بهترين روش ها اين است كه از اينستاگرام استفاده كنيد. اينستاگرام به شما اين امكان را مي دهد كه مخاطبين جديدي را براي خود ايجاد كنيد و مخاطبين قديمي را وفادار به برندتان نگه داريد. بنابراين لازم است كه چگونگي بازاريابي كردن با آن را بدانيد. در اين پست قصد داريم تا چگونگي بازاريابي كردن با استفاده از اينستاگرام را به شما ارايه كنيم:
1) اهدافتان را تعيين كنيد.
اولين نكته اين است كه بايد هدف هايي را كه براي خودتان ايجاد كرده ايد به صورت مشخص براي خودتان روشن سازيد. فرض كنيد كه شما مي خواهيد مسافرتي را آغاز كنيد. در اين صورت نياز به جهت يابي داريد. كار بازاريابي هم دقيقا به همين شكل است و در صورتي كه بخواهيد اين كار را به درستي انجام دهيد بايد براي خودتان جهت يابي درستي داشته باشيد. شما بايد از خودتان سوالات كليدي در اين رابطه را بپرسيد: سوالاتي مانند اينكه چگونه مي خواهيد ميزان مشتريان خودتان را افزايش دهيد؟ فكر مي كنيد بهترين روش براي اينكه تعداد فالورهاي اينستاگرامتان زياد شود چيست؟ و سوالاتي از اين قبيل. پرسيدن اين سوالات از خودتان در حقيقت ابتداي كار شما محسوب مي شود كه بعد از آن به مرحله هاي بعدي مي رويد.
پس مرحله اول اين است كه هدف خودتان از بازاريابي را مشخص كنيد.
2) مخاطبين خودتان را بشناسيد.
اين موضوع موضوع خيلي مهمي است بدون توجه به نوع بازاري كه مرتبط با كار شما مي باشد. شما بايد يك درك مناسب و درستي از افرادي كه به عنوان مخاطبين شما مي باشند داشته باشيد تا بتوانيد كار بازاريابي را خوب انجام دهيد.
شما بايد به بررسي و تحقيق بپردازيد و مشخص كنيد كه مخاطبين اصلي شما چه افرادي هستند و همچنين بايد بررسي كنيد كه اين افراد علاقه به چه بخش هايي از كار شما دارند و سپس سعي كنيد تا بازاريابي را بر اساس اين بخش ها تنظيم كنيد.
البته در هر شيوه اي از بازاريابي دانستن اينكه مخاطبين شما چه كساني هستند موضوعي لازم و ضروري مي باشد و شما بايد بدانيد كه دقيقا با چه افرادي سروكار داريد. شما بايد كاري كنيد كه آنها شما را درك كنند و همچنين به شما ارزش دهند و اين كار تنها در صورتي محقق مي شود كه شما آنها را به خوبي شناخته باشيد. در اين صورت اين مخاطبين مي توانند به شما كمك كنند تا برندتان را رشد دهيد و از نظر مالي هم به شركت شما كمك مي كنند تا رشد پيدا كند.
3) محتوايي ايجاد كنيد كه مخاطبينتان دوست دارند.
از ديگر نكته هايي كه در اين زمينه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه محتوايي توليد كنيد كه مخاطبينتان دوست دارند. اين نكته در ادامه نكته قبلي است كه شما آنها را به خوبي بشناسيد. در حقيقت اين مرحله به دنبال مرحله شناخت اين افراد مي آيد. هنگامي كه شما اين افراد را شناختيد مي توانيد محتوايي ايجاد كنيد كه آنها دوست دارند. شما براي اينكه محتوايي براي مخاطبينتان توليد كنيد كاملا آزادي عمل داريد و بايد محتوا را به گونه اي توليد كنيد كه آنها دوست داشته باشند. در صورتي كه محتوايي را ايجاد كنيد كه آنها اصلا علاقه اي به آن ندارند نمي توانيد انتظار داشته باشيد كه كسي شما را فالو كند بنابراين نمي توانيد انتظار داشته باشيد كه در بازاريابي با استفاده از شبكه هاي اجتماعي هم موفق باشيد. يكي از بهترين روش هايي كه مي توانيد بررسي كنيد كه مخاطبينتان به چه محتوايي علاقه دارند اين است كه سعي كنيد بررسي كنيد كه صفحه هاي مربوط به رقبايتان چه محتوايي را پست مي كنند و از اين محتوا الهام بگيريد و سعي كنيد اين استراتژي ها را براي خودتان هم ايجاد كنيد.
4) ارتباط دوطرفه با آنها برقرار كنيد.
ماهيت شبكه هاي اجتماعي بر اساس ارتباطات دوطرفه بنا شده است. شبكه هاي اجتماعي با وب سايت ها فرق دارند. درست است كه در وب سايت ها و وبلاگ ها هم موقعيتي براي كاربران وجود دارد كه در زير پست هاي مختلف كامنت بگذارند؛ ولي عموما ارتباطي كه در اين وب سايت ها برقرار مي شود ارتباط يك طرفه مي باشد: پستي گذاشته مي شود كه ديگران به عنوان مخاطبين به اين پست مراجعه مي كنند. اين دقيقا مانند معلمي است كه در سر كلاس تدريس مي كند و دانش آموزان صداي او را مي شنوند و برخي از آنها سوال مي كنند. اما در شبكه هاي اجتماعي داستان كمي متفاوت مي باشد. به عنوان مثال فيسبوك را درنظر بگيريد. در فيسبوك يك انجمني ايجاد مي شود كه افراد مختلف مي آيند و نظراتي كه دارند را به اشتراك مي گذارند و از نظرات هم استفاده مي كنند و به هم پاسخ مي دهند و با هم به تبادل نظر مي پردازند. درست است كه شبكه اينستاگرام از اين نظر كمي محدودتر مي باشد ولي باز هم يكي از شبكه هاي اجتماعي است كه بايد با آن دقيقا مانند شبكه هاي اجتماعي ديگر برخورد كرد. بنابراين شما در صورتي كه از اين شبكه اجتماعي براي بازاريابي استفاده مي كنيد بايد سعي كنيد تا بر همين اساس جلو برويد. در صورتي كه چنين رويكردي را نسبت به مخاطبين داشته باشيد آنها احساس مي كنند كه انسان تر مي باشند و اين به نفع شما مي باشد. همچنين هرچقدر كه تعداد كاربران بيشتر باشد و تعداد كامنت ها در پست هاي شما زيادتر باشد؛ احتمال اينكه كاربران ديگر بتوانند شما را پيدا كنند بيشتر مي شود بنابراين اين كار به نفع شما مي باشد. پس سعي كنيد يك ارتباط دوطرفه با آنها برقرار كنيد.
5) زمان هاي مناسب براي پست گذاشتن را انتخاب كنيد.
يكي ديگر از نكته هاي خيلي مهمي كه در اين زمينه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه زمان هاي مناسب براي پست كردن را انتخاب كنيد. انتخاب كردن زمان هاي مناسب براي پست كردن بستگي به نوع مخاطبيني دارد كه شما داريد. در صورتي كه مخاطبيني داشته باشيد كه بدانيد كه آنها زمان هاي مخصوصي را براي پست كردن مورد استفاده قرار مي دهند مي توانيد بر اين اساس در آن زمانها پست هايتان را بگذاريد. به عنوان مثال، فرض كنيد كه مخاطبين شما عمدتا دانشجويان مي باشند. در اين صورت بهترين كار اين است كه ساعت هاي ابتداي بعد از ظهر را براي پست گذاشتن انتخاب كنيد به اين دليل كه معمولا دانشجويان در اين ساعتها بيشتر به سراغ اينستاگرام خودشان مي روند. در صورتي كه ساعت هاي ظهر را براي پست گذاشتن براي اين گروه انتخاب كنيد؛ كارتان با مشكل مواجه مي شود بنابراين نمي توانيد نتيجه مطلوب را بگيريد به اين دليل كه به احتمال زياد دانشجويان در اين ساعتها يا در حال استراحت هستند و يا كلاس هاي ظهر دارند.
6) از هشتگ ها استفاده كنيد.
هشتگ ها ابزارهايي هستند كه مي توان از آنها استفاده كرد تا مخاطبين بيشتري را به پست ها جلب كرد. در صورتي كه هشتگ نداشته باشيد؛ نمي توانيد كاري كنيد كه ديگران پست هاي شما را ببينند. به عبارت ديگر، اين هشتگ ها هستند كه به شما كمك مي كنند تا پست هايتان را به ديگران نشان دهيد. شما با استفاده از ابزار هشتگ كاري مي كنيد كه پست هايي كه در اينستاگرام قرار داده ايد توسط ديگران ديده شوند. در صورتي كه شما بهترين پست ها را در اينستاگرام قرار داده باشيد اما هشتگي براي اين پست ها وجود نداشته باشد نمي توانيد انتظار داشته باشيد كه كسي شما را ببيند.
اما به هنگامي كه از هشتگ ها استفاده مي كنيد بايد به اين نكته بسيار مهم توجه داشته باشيد كه هشتگ ها بايد هشتگ هايي باشند كه مرتبط با كاري كه شما مي خواهيد انجام دهيد باشند. به عنوان مثال شما نبايد پستي را كه مرتبط با به عنوان مثال كفش است در اينستاگرام قرار دهيد و سپس هشتگ #خوشمزه را در زير اين پست قرار دهيد. به اين دليل كه در صورتي كه چنين كاري انجام دهيد مخاطبينتان را از دست خواهيد داد.
7) ميان آنها رقابت هايي ايجاد كنيد.
در صورتي كه شما بتوانيد ميان افرادي كه شما را در اينستاگرام فالو مي كنند رقابت هايي ايجاد كنيد مي توانيد انتظار داشته باشيد كه اين رقابت سالمي كه ميانشان ايجاد كرده ايد باعث شود كه ميزان درگير شدن و تعاملاتي كه آنها با شما دارند بيشتر شود و همين موضوع مي تواند منجر به اين شود كه تعداد مخاطبين و مشتريان شما بيشتر شود. بنابراين سعي كنيد تا براي آنها رقابت هايي سالم ايجاد كنيد و آنها را به انجام دادن اين رقابت ها دعوت نماييد.
براي اينكه چنين رقابت هايي را در اينستاگرام ايجاد كنيد روش هاي مختلفي وجود دارد كه شما مي توانيد از اين روش ها استفاده كنيد. به عنوان مثال مي توان به روش هاي زير اشاره كرد:
- يك تصويري را در اينستاگرام آپلود كنيد و به افرادي كه فالوور شما هستند بگوييد كه به انتخاب خودشان براي اين تصوير كپشن (نوشته هايي كه زير تصاوير در اينستاگرام مي گذارند را كپشن مي گويند) بگذارند.
- مي توانيد از آنها بخواهيد در درباره لحظه هاي مختلف زندگيشان پست هايي بگذارند كه شامل تصاويري از اين لحظه هاي مختلف زندگيشان شود.
8) در پست هايتان به صفحه هاي ديگر اشاره كنيد.
در صورتي كه فكر مي كنيد كه در توليد كردن محتوا كم آورده ايد مي توانيد پست هايي را كه مربوط به صفحه هاي ديگر است نيز در اينستاگرام به اشتراك بگذاريد و البته نام اين صفحه ها را هم ببريد. اين كار منجر مي شود كه هم فضاي خالي كه شما براي ايجاد كردن پست هاي جديد احساس مي كرده ايد پر شود و هم اينكه شما به صفحه هاي ديگري كه پست هايي مي گذارند كه با پست هاي شما مرتبط مي باشد نيز اشاره كرده باشيد. اين موضوع منجر مي شود كه يك احساس نزديكي و صميميت بيشتري ميان شما و مخاطبين ايجاد شود به اين دليل كه آنها احساس مي كنند كه شما فردي قابل اطمينان هستيد كه با افرادي كه صفحه هاي ديگر مرتبط با صفحه شما را دارند دوست هستيد بنابراين بيشتر به شما اعتماد مي كنند. انجام اين كار همچنين باعث مي شود كه افرادي كه صفحه هايي مشابه صفحه شما دارند نيز احساس كنند كه شما دوستشان هستيد بنابراين به احتمال زياد آنها هم در صفحه خودشان صفحه شما را تبليغ خواهند كرد.
9) خلاقيت داشته باشيد.
اين روزها تعداد افرادي كه سعي مي كنند در شبكه هاي اجتماعي به بازاريابي بپردازند روز به روز در حال افزايش است. بنابراين يك رقابت بسيار سنگين و گسترده اي در شبكه هاي اجتماعي ميان اين شركت ها ايجاد شده است كه هركدام از آنها سعي مي كنند تا تجارت خودشان را تبليغ كنند و سعي مي كنند تا از تجارت هاي ديگر بهتر باشند. بنابراين در اين ميان خلاق بودن و خلاقانه عمل كردن يكي از مهم ترين نكته هايي است كه بايد در ذهن داشته باشيد.
شما در صورتي خلاقانه عمل مي كنيد كه مغز خودتان را به كار بيندازيد و سعي كنيد شيوه ها و روش هايي را براي كارهايتان اجرا كنيد كه از همه روش ها بهتر باشند. به عبارت ديگر شما بايد تا حدود زيادي متفاوت و منحصر به فرد فكر كنيد و عمل كنيد. در صورتي كه شما هم از همان روش ها و شيوه هاي معمولي كه همه براي بازاريابي كردن استفاده مي كنند استفاده كنيد نمي توانيد انتظار پيشرفت داشته باشيد به اين دليل كه تعداد افراد بسيار زيادي هستند كه از اين روش ها براي انجام كارهايشان استفاده مي كنند. بنابراين بايد سعي كنيد در كارتان خلاقيت داشته باشند.
10) به صورت منظم پست بگذاريد.
آخرين مورد (كه البته از نظر اهميت داشتن آخرين مورد محسوب نمي شود) اين است كه شما بايد سعي كنيد حتما به صورت منظم و مرتب و با پيروي كردن از يك برنامه ريزي خاصي پست بگذاريد. اين موضوع اهميت خيلي زيادي دارد به اين دليل كه در صورتي كه چنين نباشد نمي توانيد انتظار داشته باشيد كه در بازاريابي كردن با استفاده از اينستاگرام موفق شويد.
در صورتي كه شما امروز پست بگذاريد و دوباره يك هفته بعد به سراغ اينستاگرام برويد تا پست بعدي خودتان را بگذاريد؛ احتمال اينكه مخاطبين زيادي داشته باشيد خيلي كم مي شود. شما تنها زماني مي توانيد اطمينان داشته باشيد كه كار بازاريابي در اينستاگرام را به درستي انجام داده ايد كه پست هايي كه مي گذاريد حالت منظم داشته باشند.
فراموش نكنيد كه هر بار كه شما در اينستاگرام پست مي گذاريد در حقيقت داريد با مخاطبين ارتباط برقرار مي كنيد. بنابراين بايد سعي كنيد اين ارتباط به گونه اي باشد كه پيوسته و هميشگي باشد به گونه اي كه آنها هم بتوانند از اين رابطه دوطرفه استفاده كنند. فراموش نكنيد كه مخاطبين دوست دارند پيوسته محتواي مناسب و باكيفيت را ببينند بنابراين شما هم بايد پيوسته برايشان پست بگذاريد.
- ۵۲ بازديد
- ۰ نظر